Op reis in mijzelf. Een tocht van herkenning. Het prentenboek voor volwassenen.

Lieve mensen.

Wat leuk dat jullie mij willen volgen met de totstandkoming van mijn boekje 'Op reis in mijzelf.'

Het is een prentenboek voor volwassenen... met plaatjes! :) Zelf geschilderde 'plaatjes' nog wel.

Dit boek is ontstaan vanuit een moeilijke, heftige periode die ik heb moeten doormaken. Je zou het Burn Out kunnen noemen of depressie. Er zaten ook fobie achtige dingen dingen bij. Ja, als het beestje maar een naam heeft, zou ik zeggen.

Twee jaar geleden ben ik door een trauma dat ik heb opgelopen op Kefalonia, ( anderen gaan daarheen voor een lekkere zonnige vakantie, dat was ik ook van plan) een moeilijke periode ingegaan. In dit boekje staat o.a. het hele verhaal dat zich daar heeft afgespeeld, beschreven.

Een zeer stressvolle periode volgde toen. Door psycho analytische hypno therapie en EMDR ,die ik gevolgd heb bij Ger Daan, heb ik dit alles uitgewerkt. Ik heb in die periode diverse schilderijen gemaakt en later heb ik me door die zelfde schilderijen laten inspireren en daaruit is dit verhaal voor dit boekje ontstaan. Wat ook heeft meegespeeld is dat ik een mooie individuele familie-opstelling gedaan bij Angela Roelen van Bewust Bollenstreek.

Het verhaal heb ik in twee weken tijd geschreven. Het leek wel of het geschreven moest worden. Het rolde er zo uit. Voor mijn gevoel was het al 'doorleefd' en hoefde het alleen nog maar geboren te worden. Heel bijzonder om dit zo mee te maken.

Voor mij is dit verhaal heel belangrijk. Ik heb er mijzelf goed door leren kennen. De verschillende stukken van mijzelf, die ik steeds weer tegen kom en waar ik langzaamaan steed beter mee leer omgaan. Ik weet zeker dat iedereen zulke 'stukken' in zichzelf zal kunnen herkennen, daarom noem ik het ook : een tocht van herkenning!

Goede dingen onststaan vanuit de ziel met gemak. Het schilderij van mijn innerlijk kind (zie afbeelding) heb ik in twee uurtjes tijd gemaakt en 'rolde' er ook zo uit!

Het gedicht dat ik hierbij maakte en dat ook in mijn boekje te vinden zal zijn, zal ik hier vast vermelden.

Innerlijk kind.

Mijn lief innerlijk kind,

wat heb ik je verwaarloosd,

tóch weer.

Kwetsbaar ben je,

eenzaam af en toe,

maar sterk.

Zo vol liefde,

vergevingsgezind,

dat ik merk...

Lief innerlijk kind,

ik wil bij jou zijn én bijjven.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties



Interview met Josje.

Auteursblog.

filmpje boekpresentatie van mijzelf.

De Blog.

30 oktober.